• Het wijze lichaam

    “Responsibility to self simply means to acknowledge inner truth – our imperfections and our power and beauty” (John Pierrakos)

Therapie Praktijk Amsterdam


“Hoe als je je met zorgeloosheid kon omringen en dat dat je ruimte was.”
Bert Schierbeek


“Therapie is ruimte creëren”

Als je ervoor gekozen hebt om in therapie te gaan, kijk ik graag met je mee naar jouw hulpvraag en waar je precies ruimte voor wilt maken. Op basis hiervan stel ik in overleg met jou een begeleidingstraject voor.

Ik bied diverse trajecten vanuit mijn achtergrond als trauma therapeut, lichaamsgericht psychotherapeut, ACT therapeut en psychosociaal therapeut. Mijn specialisatie is hulp bij traumaverwerking, rouwverwerking, levens-en zingevingsvragen, burn-out, stress en spanningsklachten en psychische klachten.


De therapeut

Vanuit mijn opleidingsachtergrond tot therapeut, mijn achtergrond in de menswetenschappen en de GGZ, praktijk-en levenservaring ben ik een betrokken professionele therapeut. Wat mij als therapeut typeert is dat ik snel tot de kern kom met een gerichte aanpak aansluitend op jouw hulpvraag vanuit een open en rustige houding. Ik bied je een persoonlijke aanpak in een prettige rustige praktijkruimte.


Therapie praktijk Amsterdam

De naam van mijn praktijkruimte is Bodymind. Dit verwijst naar mijn insteek: holistisch en ervaringsgericht, met alle aspecten van het mens zijn. Ik betrek het lichaam in therapie als belangrijk informatiemiddel om tot bewustwording te komen. Het helpt oude patronen te doorbreken en veranderen, vastgezette blokkades te doorbreken, en een halt toe te roepen aan weglekkende energie.

Ben je al regelmatig in contact geweest met een psycholoog, of bezig geweest met zelfontwikkeling, dan is deze therapie behulpzaam omdat het opeen andere laag werkt dan alleen de cognitieve laag.

De therapie kan bijzonder goed werken bij hoofdmensen die goed zijn in controle en baat hebben bij hun intelligentie om vooruit te komen in het leven. Op enig moment kan het onvoldoende toereikend zijn om tot verwerking te komen of het inzetten van eigen potentieel. Je lijf kan je zoveel meer vertellen. Vooral als je te maken hebt gehad met grote life events en je veel spanning, stress en emoties ervaart. Stress, spanning en emoties zitten in je lichaam en niet in je hoofd.


Locatie therapie praktijk Amsterdam

Mijn praktijkruimte is een zelfstandige bedrijfsruimte. Wanneer jij erbij bent, ben je de enige client. Vrijwel alle cliënten vinden de ruimte erg prettig omdat het rust, ruimte en vriendelijkheid uitstraalt. Dit is een belangrijke basis om je veilig te voelen in contact met je therapeut. Voordeel is dat er parkeergelegenheid is in de buurt, de omgeving is rustig en waterrijk en vlakbij het centraal station. Vanuit de stad zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer en natuurlijk met de fiets.

 

Hanneke van der Aalst

Over mijzelf:
met mensen werken aan hun ontwikkeling, dat is wat ik het liefste doe. Ik ben nieuwsgierig naar de vraag ‘waarom doen mensen wat ze doen, in het licht van wat zij denken en voelen en de idealen die ze koesteren, en hoe vrij zijn mensen hierin’. Het inspireert mij om positieve kracht aan te spreken zodat dit omgezet kan worden in het realiseren van dromen en verlangens.

Ik ben lid van de beroepsverenigingen NVPA en SBLP en de RCBZ.(lees meer over mij >>)
Hanneke van der Aalst - lid NVPA

Hanneke van der Aalst - lid SBLP