• Het wijze lichaam

    “Responsibility to self simply means to acknowledge inner truth – our imperfections and our power and beauty” (John Pierrakos)

Tarieven en vergoedingen uit de aanvullende verzekering


“Ben geduldig met jezelf
Zelfgroei is teder
Het is heilige grond
Grootser kun je niet investeren”
Steven Covey


NVPA, erkend door zorgverzekeraar

Vanwege registratie bij het NVPA (Nederlandse Vereniging voor Psychologen, Psychosociaal therapeuten en Agogen) en de RCBZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) worden de kosten (geheel of gedeeltelijk) vergoed door een groot aantal ziektekostenverzekeraars. Als je er zeker van wilt zijn of je een vergoeding krijgt, raadpleeg dan de websites van www.nvpa.org


Tarieven therapie

Eerste consult (60 min) is een intakegesprek   € 92,-
Bedoeld om de hulpvraag in kaart te brengen.

Vervolg consult (60 min) voor individuele therapie: € 92,-

Een gratis kennismakingsgesprek behoort NIET tot de mogelijkheden.


Er is geen reductie mogelijk. Alleen studenten komen in aanmerking voor een goedkoper tarief van € 75,-. De tarieven van de online gesprekken (60 minuten) bedragen  € 90,-.


Voordeel vergoeding uit de aanvullende verzekering

Het voordeel van een vergoeding uit de aanvullende verzekering is dat het eigen risico van € 385,- niet wordt aangesproken. Het eigen risico, is de eigen bijdrage die moet worden betaald bij een psychologische of psychotherapeutische behandeling in de reguliere zorg. Ik val binnen het aanvullend pakket, en buiten de reguliere zorg.


Wat is het verschil met een behandeling in de reguliere zorg?

In de reguliere zorg word je behandeld door een BIG geregistreerd GZ psycholoog en psychotherapeut (de BGGZ en de SGGZ ). Dit is niet per definitie beter. Wel anders. Je hebt bij mij geen verwijzing nodig van je huisarts. Je zit ook niet vast aan een DSM V diagnose of een behandelindicatie van 5, 8, 12 sessies zoals bij een psycholoog of nog langer bij een psychotherapeut. Het aantal sessies bepaal je zelf. Dit betekent dat je bij mij goedkoper uit kunt zijn, als je genoeg hebt aan maximaal 8 sessies en dat er aan niemand geïnformeerd wordt over jouw probleem ook niet aan je huisarts als jij dit niet wilt.


Afspraken afzeggen

Afspraken die minder dan 48 uur van te voren worden afgezegd, worden voor het hele tarief in rekening gebracht.


Hanneke van der Aalst

Over mijzelf:
met mensen werken aan hun ontwikkeling, dat is wat ik het liefste doe. Ik ben nieuwsgierig naar de vraag ‘waarom doen mensen wat ze doen, in het licht van wat zij denken en voelen en de idealen die ze koesteren, en hoe vrij zijn mensen hierin’. Het inspireert mij om positieve kracht aan te spreken zodat dit omgezet kan worden in het realiseren van dromen en verlangens.

Werken aan je ontwikkeling is een investering waard.

Ik ben lid van NVPA
(lees meer over mij >>)
Hanneke van der Aalst - lid NVPA