• Het wijze lichaam

    “Responsibility to self simply means to acknowledge inner truth – our imperfections and our power and beauty” (John Pierrakos)

Doel of Resultaat van Therapie


“Let als je naar een doel reist goed op de weg.
Want de weg verrijkt ons terwijl we hem bewandelen.”

Paulo Coelho


Therapiedoelen

Ik bied toegankelijke vakkundige hulp. Het doel van therapie is afhankelijk van je vraag. Kern is dat je je levendiger en kalmer voelt, meer kracht en energie om je leven vorm te geven. Dit houdt in:

   Je wordt minder afhankelijk van anderen of situaties om jezelf gelukkig te voelen.
   Je gaat makkelijker om met tegenslagen en houdt beter je balans.
   Je intuïtie neemt toe omdat je beter weet wie je zelf bent en wat je wilt
   Je bent vrijer in het maken van keuzes
   Je communicatie is verbetert (verbindend)
   Je klachten zijn grotendeels verdwenen
   Je hebt oud zeer, trauma, of een stapeling aan gebeurtenissen (alsnog) verwerkt
   Je kunt weer genieten
   Je blik op jezelf en je leven is positief veranderd
   Je kunt datgene wat je niet kunt veranderen, accepteren
   Je weet wat je nodig hebt om gelukkig te zijn en wat je moet doen om daar te komen


De weg er naartoe

Iedere client krijgt een persoonlijke benadering. Het startpunt begint met zo specifiek mogelijk beschrijven van situaties waarin jouw klachten zich voordoen. Vervolgens onderzoeken we deze en formuleren we kleine en grote doelen waar je met vervolgstappen -in je proces- naar toe kunt werken.

De methodes kunnen verschillen. Ze zijn allemaal gericht op het creëren van meer helderheid, meer autonomie of authenticiteit. Of op verwerking. Dit kan door het creëren van bewustzijn over wat zich van binnen afspeelt. Dit kan ook door jezelf in beweging te brengen en te onderzoeken wat er van daaruit naar boven komt. Meestal betreft het een combinatie van beiden. Specifieke methodes zijn gesprekstechnieken, meditaties, visualisatie, opstellingen, lichaamsgerichte therapie, ademhalingsoefeningen, Brainspotting, EMDR, TRE, EFT, TA.

De weg er naar toe bepalen we samen. Elke sessie is een stap in de richting. Elke sessie kan verschillen in aanpak, net wat er nodig is, om weer verder te komen.


Hanneke van der Aalst

Over mijzelf:
met mensen werken aan hun ontwikkeling, dat is wat ik het liefste doe. Ik ben nieuwsgierig naar de vraag ‘waarom doen mensen wat ze doen, in het licht van wat zij denken en voelen en de idealen die ze koesteren, en hoe vrij zijn mensen hierin’. Het inspireert mij om positieve kracht aan te spreken zodat dit omgezet kan worden in het realiseren van dromen en verlangens.

Ik ben lid van NVPA en SBLP
(lees meer over mij >>)
Hanneke van der Aalst - lid NVPA

Hanneke van der Aalst - lid SBLP