• het wijze lichaam

    “Responsibility to self simply means to acknowledge inner truth – our imperfections and our power and beauty” (John Pierrakos)

ACT


“Liefde is de krachtigste en onbekendste energie ter wereld”
Pierre Teilhard de Chardin


De ACT training heeft de volgende startdatum:

DINSDAG 20 november van 19.15 tot 21.45 uur. Overige data: 27 november, 4, 11, 18 december, 8, 15, 22, 29 januari

Locatie: Praktijk Body Mind, Majanggracht 1, 1019 PW Amsterdam. Kosten € 475,- inclusief syllabus, en boek.


Wat is ACT?

ACT betreft een vervolg op mindfulness. Mocht je niet eerder hebben deelgenomen aan een mindfulnesstraining dan is in overleg mogelijk om eventueel toch de ACT training te volgen.

ACT en denken
De ACT training gaat in op het denken en ons gedrag. Als vanzelf steken we veel tijd in ons oplossend vermogen als we met problemen worden geconfronteerd. Dit werkt uitstekend in de buitenwereld. Maar zodra het onze binnenwereld betreft hebben we meer aan andere vaardigheden om toch geluk en vrijheid te kunnen ervaren. Vrijheid ervaar je als je stappen durft te zetten richting een leven dat voor jou waardevol is. De weg er naar toe is bereidheid en acceptatie.

Veel van onze tijd gaat zitten in onze gedachten. De training helpt je meer inzicht te krijgen in hoe je hoofd je soms ook voor de gek kan houden, je verdiept de begrippen acceptatie en bereidheid, en wat echt belangrijk voor je is. Je gaat op zoek naar controle mechanismen en naar je waarden. En naar het belang om hiernaar te handelen.

Blokkades oplossen
Ook is er aandacht voor de blokkades om in actie te komen. Je leert om belemmerende overtuigingen en emoties om te zetten in actie door er flexibel mee om te gaan. Een diversiteit aan oefeningen helpt je hierbij.

Oefenen
ACT training impliceert veel oefeningen, en het aanleren van vaardigheden. Het betreft die vaardigheden waarmee je leert de macht van de gedachten te ontkrachten. Defusie is een van de pijlers van ACT en beoogt het loskomen van je gedachten zodat je je er niet langer mee hoeft te vereenzelvigen. Je werkt de thema’s door waardoor je een flexibele relatie met jezelf kunt creëren en onbevangen in het leven kunt staan.

Nieuwsgierig? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek. Dit is gratis. Ik leg je graag hoe het in zijn werk gaat


Het Wijze Lichaam gaat verder onder de naam Praktijk BodyMind met een divers nieuw aanbod. Voor meer informatie kijk op praktijkbodymind.nl

Hanneke van der Aalst

Over mijzelf:
met mensen werken aan hun ontwikkeling, dat is wat ik het liefste doe. Ik ben nieuwsgierig naar de vraag ‘waarom doen mensen wat ze doen, in het licht van wat zij denken en voelen en de idealen die ze koesteren, en hoe vrij zijn mensen hierin’. Het inspireert mij om positieve kracht aan te spreken zodat dit omgezet kan worden in het realiseren van dromen en verlangens.

Ik ben lid van NVPA en SBLP
(lees meer over mij >>)
Hanneke van der Aalst - lid NVPA

Hanneke van der Aalst - lid SBLP