• Het wijze lichaam

    “Responsibility to self simply means to acknowledge inner truth – our imperfections and our power and beauty” (John Pierrakos)

Ervaringen van cliënten


“Ik heb mijn sessies met jou als bijzonder nuttig en constructief ervaren. Je hebt mij doen inzien dat het prettig is om aan de slag te gaan met blokkades en ingesleten patronen, iets dat ik voorheen niet deed. Daarnaast heb ik met name geleerd dat het meeste zich in mijn hoofd afspeelt en een dagelijkse strijd van gedachtes is. Je hebt mij tools gegeven om los te raken van de kracht van deze gedachtes. Ik kan zaken momenteel meer zien zoals ze zijn en daardoor minder gekleurd zien. Ik leef hierdoor een stuk luchtiger en meer in het heden”
SARAH 29 JAAR

‘Ik kwam bij Hanneke omdat ik assertiever wilde zijn en beter om wilde gaan met kritiek. In een paar sessies leerde ik naar mijn lichaam luisteren waarbij ik gevoelens die mij onzeker, bang of onveilig maakten, leerde voelen in mijn lichaam, waardoor ik deze nu op een afstand kan zetten en mezelf daardoor ook beter kan accepteren. Wat weer ervoor zorgt dat ik mezelf beter op de voorgrond durf te plaatsen. In een sessie ervaarde ik sterk de omzetting van een frustrerende agressieve energie naar een scheppende, creatieve energie. Zo’n energie die je ervaart wanneer de zon schijnt en je zin hebt om van alles op een mooie dag te gaan ondernemen. Dat vond ik geweldig. Dankjewel Hanneke.”
SUSANNE 41 JAAR

“Ik ben erg blij, met de inzichten, die onze samenspraak mij heeft gegeven en het in praktijk brengen van de meditatie oefening levert mij veel rust en kracht. Ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor de hulp, die je mij hebt geboden en zal, mocht de situatie zich voordoen je zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen. Vooral de manier, waarop je me hebt geholpen mijn eigen emoties te herkennen en naar de achterliggende gevoelens te kijken heeft een grote verandering in mijn leven betekent. De professionele, betrokken, bijsturende manier, waarop je de focus steeds terug bracht op mijzelf heb ik zeer gewaardeerd. Mocht het nodig zijn dan zal ik je zeker weer weten te vinden.”
MARTIJN 48 JAAR

“Je hebt er mede voor gezorgd dat ik me wat lichter voel. Door mij rustig te laten zitten, ontspannen, speel ik niet langer ‘voetje van de vloer’….Voetjes op de grond, lopen, ademen, en de ander echt in de ogen (durven) kijken. De deur mag van het slot wanneer ik dat wil. Ontzettend bedankt.”
CAROLIEN 28 JAAR

Erg fijn dat je een combinatie van verschillende therapievormen gebruikt. Door de variatie tussen lichaamsgericht en rationeler, inclusief het identificeren van patronen en schema’s heb ik steeds het gevoel gehad echt stappen vooruit te maken. Dit in combinatie met jouw open houding, waardoor ik makkelijk alles vertelde wat er in mij omging, heeft mij prachtige handvatten gegeven om met vol vertrouwen verder te gaan en mijn gedachten meer gedachten te laten zijn, en deze niet te laten leiden.
CHRISTIAAN 38 JAAR

“Ik heb me altijd heel vertrouwd gevoeld. Het meest heb ik gehad aan jouw lessen en oefeningen waarin we lichaamsgericht bezig waren. Je liet me duidelijk zien dat angstklachten ook op lichaamsgebied aangepakt kunnen worden en dat dit vaak nog effectiever kan zijn. Verder heb ik je rustige, open en respectvolle manier van werken altijd erg gewaardeerd.
THOMAS 27 JAAR

Ik heb de sessies als zeer ondersteunend ervaren. Ik kan nu anders met dingen omgaan door nieuwe inzichten waar ik mee aan de slag kan. Ik vond het prettig dat je duidelijk bent. De handvatten die ik heb gekregen pas ik nog steeds toe. Wanneer oude patronen weer opduiken, herken ik deze nu snel en weet ik ze om te buigen. Ik zit nu veel beter in mijn vel en ik voel me krachtiger.Ik vond het plezierig om met je te werken en wanneer ik weer ergens tegenaan loop zal ik zeker weer contact met je opnemen
ANNETTE 52 JAAR

Je stelt goede vragen, en koppelt ervaringen aan theorie wat je schetst op papier. Dat gaf mij als denker houvast en maakt gedachten en gevoelens sneller begrijpelijk en toegankelijk. Ik heb heel wat leesvoer verzameld in de gesprekken met jou, wat me nog steeds inspireert en doet groeien.
Je spiegelt ook heel direct: geeft bijvoorbeeld terug hoe gespannen ik er bij zit door (letterlijk) mij met beide voeten plat op de grond te zetten, in plaats van gespannen op mijn tenen te staan. Het (bevrijdende!) effect daarvan kwam keihard bij mij binnen. En je laat mij bovendien bewust stilstaan bij momenten met positieve energie; zo voelt het om in je kracht te zijn, jezelf te zijn.
De gesprekken met Hanneke waren voor mij de opstap naar een meer bewuster leven.
KIRSTIN 29 JAAR