• Het wijze lichaam

    “Responsibility to self simply means to acknowledge inner truth – our imperfections and our power and beauty” (John Pierrakos)

COMPASSIE TRAINING

“Menigeen vindt zijn hart pas als hij zijn hoofd verloren heeft”
Nietzsche


De compassietraining heeft de volgende startdatum:

WOENSDAG 9 januari van 19.30- 22.00 uur. Overige data 16, 23, 30 januari, 13, 20 februari, 6 en 13 maart.De training vind wekelijks plaats in mijn praktijk: BODYMIND Java-eiland aan de Majanggracht nr 1. Java-eiland. Kosten voor deze training zijn € 375,- voor deze training, inclusief werkboek.


De compassietraining verdiept je mindfulnessvradigheden:

Het is een vervolgtraining van mindfulness ontwikkeld door Frits Koster en Erik van den Brink. Deze mindfulness vervolgtraining bestaat uit acht bijeenkomsten van elk 2,5 uur.


Inhoud

In acht bijeenkomsten leer je nieuwe vaardigheden die je helpen om op goede voet te blijven met jezelf, ook als het flink tegen zit, je veel stress ervaart, somber bent of als je bang bent. Het is ook leerzame training als je erg kritisch of perfectionistisch bent ingesteld.

Er worden je nieuwe inzichten en theorieën aangereikt die nog meer richting geven aan “Mindful leven” vanwege een beter begrip van je patronen, je innerlijke kritische stem, reactie en gewoonte patronen enerzijds, en van het begrip “compassie” anderzijds. Dit wordt ondersteund met veel oefeningen: vooral korte praktische oefeningen die makkelijk inpasbaar zijn in het gewone dagelijkse leven en diverse nieuwe meditatie-oefeningen. Het programma is een aanzet om nog vrijer te worden van patronen en innerlijke conflicten en meer rust te ervaren in je leven.

De thema’s zijn:
Les 1: drie emotieregulatiesystemen: ons brein en de waarde van ons zorgsysteem
Les 2: Stressreacties en de kracht van zelfcompassie
Les 3: Innerlijke patronen
Les 4: De compassiemodus
Les 5: Zelf en anderen
Les 6: Het liefst allemaal gelukkig, gedeelde menselijkheid
Les 7: Bewogen door mededogen, compassie in het dagelijks leven
Les 8: Meer vermogen met mededogen, je leven helen met compassie

Ik werk met kleine groepen van 4 tot 6 personen. Dit heeft als voordeel dat er persoonlijke aandacht is voor iedereen. Iedereen kan in principe meedoen. De cursus is een training en geen therapie.


Het Wijze Lichaam gaat verder onder de naam Praktijk BodyMind met een divers nieuw aanbod. Voor meer informatie kijk op praktijkbodymind.nl


Hanneke van der Aalst

Over mijzelf:
met mensen werken aan hun ontwikkeling, dat is wat ik het liefste doe. Ik ben nieuwsgierig naar de vraag ‘waarom doen mensen wat ze doen, in het licht van wat zij denken en voelen en de idealen die ze koesteren, en hoe vrij zijn mensen hierin’. Het inspireert mij om positieve kracht aan te spreken zodat dit omgezet kan worden in het realiseren van dromen en verlangens.

Ik ben lid van NVPA en SBLP
(lees meer over mij >>)
Hanneke van der Aalst - lid NVPA

Hanneke van der Aalst - lid SBLP